ProtonMail tvunget til at overholde schweizisk lov og tilvejebringe data ved anholdelse af klimaaktivist

11 dage siden af IanDorfman

Fransk politi anholdt en klimaaktivist med hjælp fra oplysninger, de fik fra ProtonMail, på trods af ProtonMails forudgående meddelelse om, at det ikke loggede nogle af de pågældende oplysninger.

Som bemærket af registret har ProtonMail ændret ordlyden på sit websted vedrørende logning af brugernes IP -adresser.

Januar 2021: "Der kræves ingen personlige oplysninger for at oprette din sikre e -mail -konto. Som standard beholder vi ingen IP -logfiler, der kan knyttes til din anonyme e -mail -konto. Dit privatliv kommer først."

Nu: "ProtonMail er e -mail, der respekterer privatlivets fred og sætter mennesker (ikke annoncører) først. Dine data tilhører dig, og vores kryptering sikrer det. Vi leverer også en anonym e -mail -gateway."

ProtonMail blev tvunget til at efterkomme denne oplysningskendelse fra fransk politi på grund af en schweizisk juridisk anmodning om oplysningerne. Dette skete ved, at Interpol overførte den franske warrant til sine schweiziske kolleger. De angivne oplysninger omfattede aktivistens IP -adresse og de enheder, han brugte til at få adgang til sin indbakke.

I et indlæg på sin officielle blog udtalte ProtonMail følgende punkter: "1. Vores kryptering kan under ingen omstændigheder omgås2. ProtonMail giver ikke data til udenlandske regeringer; det er ulovligt i henhold til artikel 271 i den schweiziske straffelov. Vi overholder kun juridisk bindende påbud fra schweiziske myndigheder.3. Schweiziske myndigheder godkender kun anmodninger, der opfylder schweiziske juridiske standarder (den eneste lov, der er vigtig, er schweizisk lov) 4. Gennemsigtighed med vores brugerfællesskab er ekstremt vigtig for os. Siden 2015 har vi offentliggjort en gennemsigtighedsrapport, der offentliggør, hvordan vi håndterer schweiziske retshåndhævelsesanmodninger: https://protonmail.com/blog/transparency-report/ 5. I henhold til schweizisk lovgivning er det obligatorisk for en bruger at blive underrettet, hvis en tredjepart fremsætter en anmodning om deres private data og sådanne data skal bruges i en kriminel procedure. Flere oplysninger kan findes her.6. I henhold til gældende schweizisk lov behandles e -mail og VPN anderledes, og ProtonVPN kan ikke tvinges til at logge brugerdata.7. På grund af Pr Ottons strenge privatliv, vi kender ikke identiteten af ​​vores brugere, og vi var på intet tidspunkt klar over, at de målrettede brugere var klimaaktivister. Vi ved kun, at ordren om data fra den schweiziske regering kom via kanaler, der typisk var forbeholdt alvorlige forbrydelser. Der var ingen juridisk mulighed for at modstå eller bekæmpe denne særlige anmodning. "

Uanset disse præciseringer er det en kendsgerning, at ordbogen omkring ProtonMails logning af data på forsiden ændrede sig efter offentligheden omkring anholdelsen af ​​denne franske klimaaktivist.

Yderligere dækning: ProtonMail Blog Reddit The Register

ProtonMail

ProtonMail

  • Freemium • Open Source
  • Linux
  • Online
  • Android
  • iPhone
  • iPad

Sikker e -mail uden kompromiser, givet af MIT- og CERN -forskere. Schweizisk baseret

593 likes 76 alternativer

❯ Alternativer til ProtonMail